Detectiv

Unul dintre motivele principale pentru care cineva poate angaja un detectiv privat este sa solicite acestei persoane sa supravegheze o tinta. O persoana poate solicita supraveghere daca considera ca o alta persoana incearca sa-i faca rau. Supravegherea poate fi ordonata si in cadrul investigatiilor civile, cum ar fi atunci cand o companie de asigurari incearca sa obtina dovezi despre o persoana care pretinde ca a suferit o vatamare grava. Cazurile pot implica despagubirea lucratorilor, vatamare corporala, frauda corporativa, suspiciuni de infidelitate si altele.

Detectiv – Probleme de drept familial

Un alt motiv comun pentru a angaja un anchetator privat este pentru o problema de drept familial. Anchetatorii privati pot fi angajati pentru a strange dovezi pentru a fi folosite intr-un proces civil, cum ar fi un divort sau custodia copilului. De asemenea, pot fi angajati pentru a ajuta la gasirea unei persoane disparute sau relocarea membrilor familiei.

Anchetatorii privati sunt adesea folositi in contextul divortului in scopuri precum localizarea bunurilor ascunse intr-un divort sau gasirea de bunuri daca un parinte datoreaza sprijinul copilului sau sprijin sotului. Daca o persoana primeste pensie alimentara, fostul sau sot poate angaja un anchetator privat pentru a vedea daca sotul locuieste cu un nou partener, daca acest lucru influenteaza situatia particulara in care o anumita persoana se regaseste.

Investigatii despre infidelitate

Detectivii privati pot fi contactati pentru a investiga suspiciunile de infidelitate. Investigatiile despre infidelitate sunt adesea solicitate, deoarece o persoana nu stie daca sotul este infidel sau nu si doreste ca o persoana obiectiva sa efectueze supravegherea si o ancheta pentru a stabili daca partenerul  este infidel. Adesea, o persoana trebuie sa fie martorul infidelitatii cu propriii ochi pentru a crede ca un partener nu este fidel.

Diverse investigatii

Detectivii privati trebuie sa investigheze adesea o varietate de cazuri. Aceste investigatii sunt adesea de natura diversa. Unele investigatii pot implica companii de asigurari, inclusiv asigurari de masina, casa, compensatii ale lucratorilor si asigurare de viata. Este posibil ca acesti anchetatori sa poata gasi informatii care altfel nu ar fi cunoscute. Anchetatorii pot constata ca oamenii au comis o frauda de asigurare sau incearca sa saboteze un partener de afaceri sau un actionar.

Investigatiile corporative pot analiza legitimitatea unui partener de afaceri, pierderea informatiilor si modul in care s-a produs sau ce spun oamenii despre un manager.